Logo
  1. НАЧАЛО
  2. КАТАЛОГ
  3. СТАТИИ
  4. НОВИНИ
  5. ДИСТРИБУТОРИ
  6. ЗА ОСТРИЕ.БГ
  7. ВРЪЗКИ
  8. КОНТАКТИ
Ostrie.BG

16.05.2011
Bear Grills Survival Series

Представяме Ви серията на Gerber за оцеляване, разработена в тясно сътрудничество с Беър Грилс (Bear Grylls). Функционалността на продуктите...

научи повече


14.02.2011
Избрано от продуктите на Herbertz


Компанията Herbertz е основана през 1925 г. в германския град Renscheid. В продължение на повече от 85 години специалистите на Herbertz са...

научи повече


08.03.2010
Primus - част от приключенията на хората

За да създадем възможност за пълноценно и изпълнено с положителни емоции преживяване сред природата, ние, екипът на www.ostrie.bg, се стараем...

научи повече


 
Какво може да направим за да запазим ножа си!

Какво може да направим за да запазим ножа си!

Ножове са инвестиция. Тъй като цената на един добър нож може да варира от 30 евро до няколко хиляди е необходимо човек да се грижи за острието, така че дълго време да му служи. Джей Фишър, добре известен занаятчия - производител на ножове, предлага следните съвети за да ви помогне да защитавате и поддържате своята инвестиция. Благодарим на Джей за неговото разрешение за публикуването на този материал.

*
Най-слабата част от всеки нож обикновено е на върха. Това е и частта, с която най-често се злоупотребява! Ако се грижите за самия връх на острието, то и цялата режеща част ще остане в добро състояние.
*
НИКОГА не хвърляйте ножът, освен ако не е специално разработен за тази цел.
*
Никога не използвайте нож като лост.
*
Не оставяйте ножът и канията му на пряка слънчева светлина или на висока температура. Ултравиолетовите лъчи увреждат дървените части и избелват цвята на някои скъпоценни камъни.
*
Измивайте ръчно острието, когато е необходимо, с неабразивен препарат, полирайте стоманените части с добри полир-пасти, като полските Simichrome. Чистете дръжката и канията с влажна кърпа и подсушете веднага с мека суха кърпа.
*
Не омаслявайте канията.Въпреки привидно добрия ефект, това ще я направи по-мека, което ще отслаби защитната и функция, ще омекоти използваните лепила, грундове и бои.
*
Когато дълго време няма да изпозвате ножа, го защитете с тънко восъчно покритие, а не с маслено. Маслото привлича прах и отслабва канията.
*
Някои въглероднo стоманени остриета са с покритие срещу ръжда. Тези покрития са много тънки и с времето изчезват. Имат леки защитни свойства или се използват с комерсиална цел. Те забавят, а не предпазват от ръжда.
*
Дървените дръжки най - добре се защитават с тънък слой восък за мебели, който да втриете добре с ръка.
*
За да защитите месинговите и иноксови части е добре да бъдат мазани с восък и полирани с кожена кърпа.
*
За дългосрочно съхранение, на съхранявай ножа в канията! Химичните вещества, използвани за обработката на кожа понякога реагират с влагата във въздуха, което води до корозия на дори и неръждаеми стомани! Завийте добре подсушеният нож в обикновена хартия с малко фотографски подсушител и го приберете в найлонова торбичка.
*
ПАЗЕТЕ ОСТРИЕТО НА НОЖА! Повечето инциденти се случват, когато се използват затъпени ножове, за които е необходимо да се използва много сила за да се реже.
*

 

Автор:Стийв Ботор ; Джей Фишър

Източник: http://www.knife.com/

01.02.2010
 

Дистрибутори

Благоевград
Бургас
Варна
Добрич
Плевен
Пловдив
София

 

 

 


Стани дистрибутор

09.02.2011
Какво предпочитате? Да имате нож с знака на PUMA ® или острие, направено в работилница на двора?

 

Много компании говорят за качеството на стоманата. PUMA ® го доказва. Ние тестваме всяко PUMA ® острие...

научи повече


01.02.2010
Какво може да направим за да запазим ножа си!

Ножове са инвестиция. Тъй като цената на един добър нож може да варира от 30 евро до няколко хиляди е необходимо човек да се грижи за острието,...

научи повече


29.01.2010
Използвани стомани за производство на ножове

Основните характеристики на всеки нож, освен дължина и дебелина на острието, вида на дръжката, цялостния дизайн и т.н включват и...

научи повече


                  
©2009 Острие.бг. Всички права запазени.